Doporučujeme
Omáčka Char Siu 397 gRecepty
Pad Thai
Nejprve připravíme nudle podle návodu (lepší povařit méně než je v návodu, protože se nudle dodělají ještě na pánvi). Nudle slijeme a prolijeme studenou vodou, aby se neslepily, necháme okapat. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a osmažíme dozlatova šalotku s česnekem. Přidáme maso nebo tofu, které krátce smažíme. Přidáme rybí omáčku, světlou sójovou omáčku, tmavou sójovou omáčku, cukr, ocet a chili. Vše dobře promícháme. Dále přidáme nudle a krátce restujeme a mícháme. Do kraje pánve přilijeme 2 lžíce oleje a rozklepneme vajíčka, která necháme lehce ztuhnout a promícháme s nudlemi. Nakonec přidáme fazolové klíčky a jarní cibulku a vše důkladně promícháme. Nudle vložíme na talíř, posypeme arašídy a pokapeme limetkou.
Číst víceKachní prsa na pekingský způsob
Nejprve připravíme marinádu z omáčky na pekingskou kachnu, světlé sójové omáčky, nasekané jarní cibulky a rozmarýnu. Kachní prsa očistíme a přes noc naložíme do marinády. Kachní prsa očistíme od rozmarýnu a jarní cibulky a necháme v pánvi na rozpáleném oleji zatáhnout z obou stran. Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme, dokud nejsou prsa propečená. Mezitím připravíme dip z ústřicové omáčky, omáčky na pekingskou kachnu, sezamového oleje a třtinového cukru. Maso podáváme s dipem, okurkou a jarní cibulkou. Doporučená příloha: Mandarínské palačinky.
Číst víceVepřové s medem v ústřicové omáčce
Marinujte vepřové maso zhruba 10 minut. Maso zprudka restujte v rozpáleném oleji přibližně 3 minuty. Přidejte zálivku a jarní cibulku a restujte dalších 5 minut, nebo dokud není maso hotové. Posypejte chili papričkou a ihned podávejte.
Číst víceRestované kuře se zázvorem a jarní cibulkou
Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte cibuli, zázvor, jarní cibulku a 2 minuty restujte. Přidejte na pánev kuře a restujte další 3 minuty nebo do zlatohněda. Přilijte zálivku a nad mírným ohněm řádně promíchejte (cca 1-2 minuty). Ihned podávejte.
Číst víceKrevety v Char Siu omáčce
Krevety obalte v kukuřičném škrobu a restujte na pánvi v 1 lžici rozpáleného oleje dokud nejsou dozlatova. Poté krevety odložte stranou. Rozehřejte zbytek oleje, přidejte zálivku a lehce povařte. Poté přidejte krevety a vše dobře promíchejte. Podávejte na salátovém lůžku.
Číst víceKuřecí Kung Pao
Nejprve vše nakrájíme, nameleme chilli a koriandr a připravíme zálivku. V případě, že sladkou sójovou omáčku nahrazujete třtinovým cukrem, dejte více světlé sójové omáčky. Nakrájené kousky kuřete osolíme, přidáme 1 celé vejce, zamícháme a přidáme škrob, promícháme. Do hodně rozpáleného oleje přidáme kuře a zprudka restujeme. Přitom od sebe oddělujeme jednotlivé kousky. Až začne maso hnědnout, přidáme arašídy a po chvilce nakrájený česnek a chili papričku. Opět chvíli restujeme. Přidáme chili a koriandr. Poté přidáme zeleninu, dobře promícháme s masem a restujeme jen krátce, aby zelenina moc nezměkla. Na závěr zalijeme zálivkou a dobře promícháme. Před zalitím zálivku ještě jednou dobře promícháme, protože škrob se usadí na dně. Podáváme s jasmínovou rýží.
Číst víceVepřové v ústřicové omáčce
Vepřové maso nakrájíme na velmi tenké plátky, smícháme s vejcem, kukuřičným škrobem a solí. Maso vložíme do rozpáleného oleje a zprudka restujeme zhruba 2 minuty. Přidáme nakrájený pórek, opět krátce restujeme. Na závěr zalijeme ústřicovou omáčkou a vše dobře promícháme. Podáváme s jasmínovou rýží.
Číst víceNudle na singapurský způsob
Nudle spaříme 3 minuty v horké vodě, do které jsme předem přidali obsah sáčků se sypkou složkou z polévek YumYum. Vodu slijeme, nudle dáme do mísy, přidáme olejovou složku z polévek YumYum a dobře promícháme. Rozehřejeme olej v pánvi, přidáme kuřecí maso dobře promíchané se škrobem a vejcem, česnek, zázvor a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty. Přidáme zbytek nakrájené zeleniny kromě klíčků a restujeme další cca 2 minuty. Poté zalijeme zálivkou a dobře promícháme. Nakonec přidáme klíčky a jen krátce restujeme, aby zůstaly křupavé. Směs z pánve promícháme s nudlemi a podáváme.
Číst víceHovězí s brokolicí v ústřicové omáčce
Naložte maso do jedné lžice ústřicové omáčky Lee Kum Kee a dvou lžic sezamového oleje Lee Kum Kee. Dobře promíchejte a nechte odležet zhruba 10 minut. Maso zprudka restujete zhruba 2 minuty. Přidejte zeleninu, dvě lžíce ústřicové omáčky Lee Kum Kee a restujte zhruba další 3 minuty nebo dokud není maso hotové.
Číst víceKuřecí Teriyaki
Nejprve vše nakrájíme, nameleme chilli koření. Nakrájené kousky kuřete osolíme, přidáme 1 celé vejce, zamícháme a přidáme škrob. Promícháme, aby se maso škrobem rovnoměrně obalilo. Do hodně rozpáleného oleje přidáme kuře a zprudka restujeme 3-5 minut. Přidáme chili koření a zamícháme. Poté přidáme nakrájenou zeleninu. Restujeme jen krátce, aby zelenina příliš nezměkla. Na závěr zalijeme kuřecí marinádou Teriyaki Lee Kum Kee a dobře promícháme. Podáváme s jasmínovou rýží. Tip: Pro výraznější chuť můžeme maso do marinády Teriyaki na 2 hodiny naložit.
Číst vícePečené vepřové Char Siu
Na pečené vepřové Char Siu jsou nejlepší vepřové válečky, může být případně i panenka, ale válečky jsou šťavnatější. Maso očistíme a nakrájíme na zhruba 4-5 cm široké válečky. Maso pokryjeme tenkou vrstvou omáčky Char Siu (použijte zhruba 200 g) a zakapeme sezamovým olejem. Necháme marinovat zhruba 12 hodin. Maso lehce podlijeme vývarem (případně vodou) a pečeme v troubě při teplotě 190 stupňů zhruba 1 hodinu a 20 minut. Prvních 20 minut pečte maso zakryté. Poté přidejte zbytek omáčky Char Siu a pečte zhruba hodinu. Během pečení můžeme průběžně maso polévat omáčkou z pekáče a případně přidat vývar dle potřeby. Maso podáváme s pórkem, který lehce orestujeme na pánvi.
Číst více