Doporučujeme
Omáčka Char Siu 397 gPečené vepřové Char Siu
Počet porcí | Obtížnost | Pálivé |
---|---|---|
4 |
Ingredience:
1000 g | vepřových válečků |
250 g | omáčky Char Siu od Lee Kum Kee |
2 lžíce | sezamového oleje Lee Kum Kee |
2 | pórky - nakrájet na kolečka |
Postup:
- Na pečené vepřové Char Siu jsou nejlepší vepřové válečky, může být případně i panenka, ale válečky jsou šťavnatější.
- Maso očistíme a nakrájíme na zhruba 4-5 cm široké válečky. Maso pokryjeme tenkou vrstvou omáčky Char Siu (použijte zhruba 200 g) a zakapeme sezamovým olejem. Necháme marinovat zhruba 12 hodin.
- Maso lehce podlijeme vývarem (případně vodou) a pečeme v troubě při teplotě 190 stupňů zhruba 1 hodinu a 20 minut. Prvních 20 minut pečte maso zakryté. Poté přidejte zbytek omáčky Char Siu a pečte zhruba hodinu. Během pečení můžeme průběžně maso polévat omáčkou z pekáče a případně přidat vývar dle potřeby.
- Maso podáváme s pórkem, který lehce orestujeme na pánvi.
25.4.2014, 12:27
Jan:
Bylo to výborné! Nic lepšího jsem nejedl...