Doporučujeme
Omáčka Char Siu 397 gKuřecí Kung Pao
Počet porcí | Obtížnost | Pálivé |
---|---|---|
4 |
Ingredience:
600 g | kuřecích prsíček - nakrájet na drobné kostičky |
5 stroužků | česneku - nakrájet na tenké nudličky |
6 lžic | rostlinného oleje |
2 | pórky – nakrájet na kolečka |
5 | jarních cibulek - nakrájet na kolečka |
1 | červená cibule – nakrájet na tenké měsíčky |
1 | červená paprika – nakrájet na nudličky |
1 | červená chili paprička – nakrájet na co nejtenčí nudličky |
1 | vejce |
3 lžíce | kukuřičného škrobu |
1 lžíce | mletých semínek koriandru – nejlépe čerstvě namletých |
1 lžíce | chili koření – nejlépe čerstvě namleté |
sůl | |
Zálivka: | |
4-5 lžic | světlé sójové omáčky Lee Kum Kee |
3 lžíce | vína Shao Singh |
2-3 lžíce | sladké sójové omáčky (lze nahradit třtinovým cukrem) |
1 lžička | wei su (glutamát sodný) |
1,5 lžičky | kukuřičného škrobu |
Postup:
- Nejprve vše nakrájíme, nameleme chilli a koriandr a připravíme zálivku. V případě, že sladkou sójovou omáčku nahrazujete třtinovým cukrem, dejte více světlé sójové omáčky.
- Nakrájené kousky kuřete osolíme, přidáme 1 celé vejce, zamícháme a přidáme škrob, promícháme.
- Do hodně rozpáleného oleje přidáme kuře a zprudka restujeme. Přitom od sebe oddělujeme jednotlivé kousky.
- Až začne maso hnědnout, přidáme arašídy a po chvilce nakrájený česnek a chili papričku. Opět chvíli restujeme.
- Přidáme chili a koriandr. Poté přidáme zeleninu, dobře promícháme s masem a restujeme jen krátce, aby zelenina moc nezměkla.
- Na závěr zalijeme zálivkou a dobře promícháme. Před zalitím zálivku ještě jednou dobře promícháme, protože škrob se usadí na dně.
- Podáváme s jasmínovou rýží.
K tomuto receptu zatím nejsou žádné komentáře. Buďte první!