Doporučujeme
Omáčka Char Siu 397 gKachní prsa na pekingský způsob
Počet porcí | Obtížnost | Pálivé |
---|---|---|
4 |
Ingredience:
2 | kachní prsa |
100 g | salátové okurky (nakrájet na nudličky) |
100 g | jarní cibulky (nakrájet na nudličky) |
2 lžíce | rostlinného oleje |
Marináda: | |
1 lžíce | omáčky na pekingskou kachnu Lee Kum Kee |
3 lžíce | světlé sójové omáčky Lee Kum Kee |
10 g | jarní cibulky (nasekat najemno) |
5 g | rozmarýnu |
Dip: | |
1 lžíce | ústřicové omáčky Lee Kum Kee |
3 lžíce | omáčky na pekingskou kachnu Lee Kum Kee |
1 lžička | sezamového oleje Lee Kum Kee |
1 lžička | třtinového cukru |
Postup:
- Nejprve připravíme marinádu z omáčky na pekingskou kachnu, světlé sójové omáčky, nasekané jarní cibulky a rozmarýnu. Kachní prsa očistíme a přes noc naložíme do marinády.
- Kachní prsa očistíme od rozmarýnu a jarní cibulky a necháme v pánvi na rozpáleném oleji zatáhnout z obou stran. Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme, dokud nejsou prsa propečená. Mezitím připravíme dip z ústřicové omáčky, omáčky na pekingskou kachnu, sezamového oleje a třtinového cukru.
- Maso podáváme s dipem, okurkou a jarní cibulkou.
- Doporučená příloha: Mandarínské palačinky.
K tomuto receptu zatím nejsou žádné komentáře. Buďte první!