Doporučujeme
Omáčka Char Siu 397 gČlánky
Pravdy a mýty o čínské kuchyni
Vařit čínu je složité Jednoduché čínské jídlo nezabere více než 30 minut. Samozřejmě jsou recepty, které zaberou více času, ale tyto recepty nejsou myšleny jako běžné každodenní pokrmy, ale spíše jako speciality Čínské jídlo = glutamát sodný V dnešní době řada čínských kuchařů ani nemá glutamát sodný ve své kredenci Na vaření číny je potřeba mnoho nástrojů a kuchyňského vybavení Pro domácí použití si vystačíte s pánví a hrncem. Samozřejmě v dnešní době existuje celá řada nástrojů, které Vám ulehčí práci, ale nejsou nutností K restování je potřeba wok Běžná pánev na smažení je v domácnosti dostačující. Wok je pochopitelně lepší, ale pokud nechcete kupovat do kuchyně další vybavení, s pánví vystačíte. Čínská kuchyně = restování Restování je základem čínské kuchyně, ale existuje celá řada dalších způsobů přípravy čínských pokrmů jako například dušení, pečení, smažení nebo dokonce grilování. Suroviny pro čínskou kuchyně se obtížně shánějí Můžete jednoduše použít maso, plody moře nebo zeleninu, které zakoupíte ve Vašem supermarketu. Se správnými omáčkami i tak připravíte výtečné čínské pokrmy
Číst víceSvětlá nebo tmavá?
Častou otázkou při přípravě čínských pokrmů bývá, zda použít světlou nebo tmavou sójovou omáčku. Vypsali jsme pro Vás několik základních charakteristik obou variant sójové omáčky a je jen na Vás, pro jakou se rozhodnete. Ne vždy se musíte přesně držet receptu, vše záleží na Vaší fantazii a chuti. V mnoha receptech čínské kuchyně jsou použity světlá i tmavá sójová omáčka současně. Světlá sójová omáčka VS. Tmavá sójová omáčka Kvůli chuti, jako ochucovadlo nebo marináda Použití Kvůli barvě, obvykle se používá, aby dodala masu a zelenině tmavou barvu Lahodná sójová chuť, slaná Chuť Jemnější sójová příchuť, hlavním účelem je barva, nikoliv chuť Světlejší, červenohnědá, čistá Barva Velmi tmavě hnědá Řidší Konzistence Hustší a přilnavější
Číst více