Doporučujeme
Omáčka Char Siu 397 g
Kuřecí Teriyaki
| Počet porcí | Obtížnost | Pálivé |
|---|---|---|
| 4 | ![]() |
![]() |
Ingredience:
|
600 g |
kuřecích prsíček - nakrájet na drobné kostičky |
|
3 stroužky |
česneku - nakrájet na tenké nudličky |
|
6 lžic |
rostlinného oleje |
|
|
zelenina dle vlastní chuti |
|
1 |
vejce |
|
3 lžíce |
kukuřičného škrobu |
|
1 lžíce |
chili koření– nejlépe čerstvě namleté |
|
sůl |
Postup:
- Nejprve vše nakrájíme, nameleme chilli koření.
- Nakrájené kousky kuřete osolíme, přidáme 1 celé vejce, zamícháme a přidáme škrob. Promícháme, aby se maso škrobem rovnoměrně obalilo.
- Do hodně rozpáleného oleje přidáme kuře a zprudka restujeme 3-5 minut.
- Přidáme chili koření a zamícháme.
- Poté přidáme nakrájenou zeleninu. Restujeme jen krátce, aby zelenina příliš nezměkla.
- Na závěr zalijeme kuřecí marinádou Teriyaki Lee Kum Kee a dobře promícháme.
- Podáváme s jasmínovou rýží.
Tip: Pro výraznější chuť můžeme maso do marinády Teriyaki na 2 hodiny naložit.
K tomuto receptu zatím nejsou žádné komentáře. Buďte první!

