Doporučujeme
Omáčka Char Siu 397 g
Restované kuře se zázvorem a jarní cibulkou
| Počet porcí | Obtížnost | Pálivé |
|---|---|---|
| 2 | ![]() |
![]() |
Ingredience:
| 200 g | kuřecího masa (prso/vykostěné stehno) |
| 1 | cibule - nakrájet |
| 3-4 | jarní cibulky - nakrájet na 3cm dlouhé kousky |
| 1 lžíce | zázvorové pasty (případně čerstvý zázvor) |
| 2 stroužky | česneku - nakrájet nadrobno |
| špetka | soli |
| Marináda | |
| 2 lžíce | světlé sójové omáčky Lee Kum Kee |
| 1 lžička | třtinového cukru |
| 1 lžíce | kukuřičné mouky |
| Zálivka: | |
| 1 lžíce | světlé sójové omáčky Lee Kum Kee |
| 1 lžíčky | tmavé sójové omáčky Lee Kum Kee |
| 2 lžíce | vody |
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte cibuli, zázvor, jarní cibulku a 2 minuty restujte.
- Přidejte na pánev kuře a restujte další 3 minuty nebo do zlatohněda.
- Přilijte zálivku a nad mírným ohněm řádně promíchejte (cca 1-2 minuty). Ihned podávejte.
K tomuto receptu zatím nejsou žádné komentáře. Buďte první!

