Doporučujeme
Omáčka Char Siu 397 gPravdy a mýty o čínské kuchyni
Vařit čínu je složité
Jednoduché čínské jídlo nezabere více než 30 minut. Samozřejmě jsou recepty, které zaberou více času, ale tyto recepty nejsou myšleny jako běžné každodenní pokrmy, ale spíše jako speciality
Čínské jídlo = glutamát sodný
V dnešní době řada čínských kuchařů ani nemá glutamát sodný ve své kredenci
Na vaření číny je potřeba mnoho nástrojů a kuchyňského vybavení
Pro domácí použití si vystačíte s pánví a hrncem. Samozřejmě v dnešní době existuje celá řada nástrojů, které Vám ulehčí práci, ale nejsou nutností
K restování je potřeba wok
Běžná pánev na smažení je v domácnosti dostačující. Wok je pochopitelně lepší, ale pokud nechcete kupovat do kuchyně další vybavení, s pánví vystačíte.
Čínská kuchyně = restování
Restování je základem čínské kuchyně, ale existuje celá řada dalších způsobů přípravy čínských pokrmů jako například dušení, pečení, smažení nebo dokonce grilování.
Suroviny pro čínskou kuchyně se obtížně shánějí
Můžete jednoduše použít maso, plody moře nebo zeleninu, které zakoupíte ve Vašem supermarketu. Se správnými omáčkami i tak připravíte výtečné čínské pokrmy